Розміри і естетика їдальні сервірування
Розміри і естетика їдальні сервірування
Стандартом для серветок прийнято вважати розмір 50х50 см. і найбільш популярний 45х45 см Під ці розміри існує велика кількість варіантів викладання і вони зручні у використанні. Більш оптимальний розмір (45х45) при використанні тканини шириною 150см.
Для індивідуального сервірування використовується Сет розміром: ширина 45-50см. і висота 25-30см. На такий сет зручно помістити посуд і прилади. Індивідуальний сет може бути одностороннім (обробка як на серветці 1-3см підворот) і двостороннім (обидві лицьові сторони).
Іншим способом індивідуального сервірування може використовуватися Довгий сет (Доріжка). Ширина Доріжки 45-50см., а довжина дорівнює довжині скатертини або на 10см коротше. Наприклад, якщо скатертина розміром 1,40х2,00м. то доріжка робиться 0,50х1,40м.
Що стосується скатертин, то висота спідниці (бічне звисання скатертини зі стільниці) робиться довгою, з округленими кутами, не доходячи до підлоги 1-5 див. Небудь варіант середньої довжини, зі звисання зі стільниці 25-35 див.
Щоб визначити бажану висоту звисання спідниці, необхідно приставити стілець і поміряти висоту від сидіння стільця до верху стільниці. Не рекомендується, щоб спідниця стосувалася стільця.
Стільниця (Наперон) функціонально необхідна для перекривання скатертини та захисту скатертини від частого забруднення і прання. Стільницю зазвичай роблять зі свисанием 15см, рідко 20см., при меншому свисании є небезпека, що кути будуть підніматися і стирчати.
Якщо стільниця призначена для круглого столу, то вона може бути круглої 15-20см. звисання. Або квадратної. Тоді верхня точка звисання повинна бути 15см., а кути не повинні торкатися підлоги і бути на 5-10см. вище звисання основний скатертини, або фуршетної спідниці. Наперон також може використовуватися замість скатертини, якщо використовується окрема фуршетна довга спідниця або скатертину.
Фуршетна спідниця – це предмет декору, широко використовуваний при сервіровці столів для банкетів, урочистостей, весіль, корпоративних вечірок тощо Фуршетна (банкетна) спідниця надає столу святковий вигляд РИС.
Банкетная юбка шьются высотой 70-72см. Этого достаточно для стандартного стола с высотой от пола до верха столешницы 73-76см. Ширина складки от 7 до 15 см. наиболее популярна 10см.
Существует несколько вариантов пошива складок для фуршетной юбки:
Прямая
Бантовая
На тесьме
При выборе коэффициента сборки ткани на фуршетную юбку необходимо исходить из бюджета и красоты изделия.
Классика это 1 : 3 – пышная складка, с полным заполнением по ширине и большими воланами понизу в результате.
1 : 3
Самый скромный вариант – это 1 : 2.
1 : 2
Альтернатива – 1 : 2,5 – складка заповнюється на ½ ширини. Вид дуже акуратний, стриманий, але досить впевнений.
1 : 2,5
Для кріплення спідниці на стіл використовується карнизна липучка. Клейова частина липучки приклеюється на торець стільниці у верхній її частині, а м'яка половина пришивається на виворітну сторону верху спідниці і служить основою фуршетної спідниці.
- Вже більше 8-ми років роботи з тканиною, просоченою складом МВО (так званий Тефлон) змусив нас поділитися своїм досвідом з споживачами. І в цій статті ми розкриваємо деякі подробиці у роботі з тканиною Тефлон...
- Негорючие ткани Компании "Первый метр" напрямую от производителей Европы с хорошими ценами. Обзор Сертификатов от фабрики Италии смотрите в этой....