Кошик
42 відгуків
promo_banner
+380 (67) 101-97-92
+380 (95) 044-57-20
+380 (44) 228-63-27
Компанія «Перший метр»
Кошик

Розміри і естетика їдальні сервірування

Розміри і естетика їдальні сервірування

Розміри і естетика їдальні сервірування

 

 

Стандартом для серветок прийнято вважати розмір 50х50 см. і найбільш популярний 45х45 см Під ці розміри існує велика кількість варіантів викладання і вони зручні у використанні. Більш оптимальний розмір (45х45) при використанні тканини шириною 150см.

Для індивідуального сервірування використовується Сет розміром: ширина 45-50см. і висота 25-30см. На такий сет зручно помістити посуд і прилади. Індивідуальний сет може бути одностороннім (обробка як на серветці 1-3см підворот) і двостороннім (обидві лицьові сторони).

Іншим способом індивідуального сервірування може використовуватися Довгий сет (Доріжка). Ширина Доріжки 45-50см., а довжина дорівнює довжині скатертини або на 10см коротше. Наприклад, якщо скатертина розміром 1,40х2,00м. то доріжка робиться 0,50х1,40м.

Що стосується скатертин, то висота спідниці (бічне звисання скатертини зі стільниці) робиться довгою, з округленими кутами, не доходячи до підлоги 1-5 див. Небудь варіант середньої довжини, зі звисання зі стільниці 25-35 див.

Щоб визначити бажану висоту звисання спідниці, необхідно приставити стілець і поміряти висоту від сидіння стільця до верху стільниці. Не рекомендується, щоб спідниця стосувалася стільця.

 Стільниця (Наперон) функціонально необхідна для перекривання скатертини та захисту скатертини від частого забруднення і прання. Стільницю зазвичай роблять зі свисанием 15см, рідко 20см., при меншому свисании є небезпека, що кути будуть підніматися і стирчати.

Якщо стільниця призначена для круглого столу, то вона може бути круглої 15-20см. звисання. Або квадратної. Тоді верхня точка звисання повинна бути 15см., а кути не повинні торкатися підлоги і бути на 5-10см. вище звисання основний скатертини, або фуршетної спідниці. Наперон також може використовуватися замість скатертини, якщо використовується окрема фуршетна довга спідниця або скатертину.

Фуршетна спідниця – це предмет декору, широко використовуваний при сервіровці столів для банкетів, урочистостей, весіль, корпоративних вечірок тощо Фуршетна (банкетна) спідниця надає столу святковий вигляд РИС.

Банкетная юбка шьются высотой 70-72см. Этого достаточно для стандартного стола с высотой от пола до верха столешницы 73-76см. Ширина складки от 7 до 15 см. наиболее популярна 10см.

Существует несколько вариантов пошива складок для фуршетной юбки:

Прямая

Бантовая 

На тесьме

При выборе коэффициента сборки ткани на фуршетную юбку необходимо исходить из бюджета и красоты изделия.

Классика это 1 : 3 – пышная складка, с полным заполнением по ширине и большими воланами понизу в результате.

 1 : 3

Самый скромный вариант – это 1 : 2.

 1 : 2

Альтернатива – 1 : 2,5 – складка заповнюється на ½ ширини. Вид дуже акуратний, стриманий, але досить впевнений.

 1 : 2,5

Для кріплення спідниці на стіл використовується карнизна липучка. Клейова частина липучки приклеюється на торець стільниці у верхній її частині, а м'яка половина пришивається на виворітну сторону верху спідниці і служить основою фуршетної спідниці.

Довіряйте професіоналам!!!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner